Thursday, December 17, 2009

Mazhar Alanson ve Orhan Pamuk Nasil Oldu da Yillarca Gorusmediler? Abdullah Gul un Bununla Ne Alakasi Var?

Mazhar Alanson, yakında piyasaya çıkacak “Mazhar Olmak” adlı kitabında asker arkadaşı olduğunu yazdığı Orhan Pamuk ile New York’ta karşılaştı. JFK Havaalanı’nda karşılaşan ikili, ayaküstü askerlik günlerini andı.



Abdullah Gul Bey in Basbakan ve Cumhurbaskani olmasindan sonra Mazhar Bey in de Orhan Bey in de kariyerlerinin onu acilmsiti. Mazhar Alanson yeni bir hayat a girip Biricik Suden ile o yasinda evlenmis ve Kosk masalarina davetler almisti.

Orhan Bey de Amerikan ve Bati dergilerine mulakatlar verip Turk tarihi hakkinda olcusuz laflar edip, AKP yi kutsuyordu. O da odulunu Nobel odulu alarak almisti. Gerci daha sonra Orhan Pamuk, Abdullah Gul u dunya medyasi onunde Frankfurt Kitap fuarinda azarlayinca ipler kopmustu. Ayrica Orhan Pamuk askerlik gunlerini "Oteki Renkler" kitabinda nasil anlatiyordu? Askerden kacmak icin attigi taklalari, askerlik arkadaslarina hep yapmacik davranmak zorunda kaldigini soyluyordu. Hepsinden nefret ediyordu, kotu bir ruya gibiydi o donemler?


Buraya kadar guzel. Simdi nasil oldu da cok onemli bir habermis gibi Hurriyet gazetesi asagidaki haberi yapti?? Boyle bir rastlanti niye haber degeri olsun?


*Mazhar Alanson, Amerika turnesini tamamlayıp dönüş için JFK Havaalanı’na gittiğinde, yıllar önce Tuzla’da aynı birlikte askerlik yaptığı Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ile karşılaştı. Ve “merhaba” demek için yanına gitti. Pamuk, askerden hatırlamadığı ama Kelebek’te çıkan haber sayesinde asker arkadaşı olduklarını öğrendiği Alanson’u görer görmez “Ooo asker arkadaşım ne haber” diyerek sohbeti başlattı.

Aklımı kaçırmak üzereyim

*Orhan Pamuk, sohbet sırasında yakında çıkacak “Mazhar Olmak” kitabını merak ettiğini söyleyince, ünlü müzisyen yanında bulunan prova baskıyı çıkarıp ona uzattı. Onun “Benim için imzalar mısın” demesi üzerine heyecanı ikiye katlanan Mazhar Alanson, Nobel ödüllü yazara imzaladığı kitabın ilk sayfasına şu notu düştü: “Aklımı kaçırmak üzereyim, Orhan Pamuk’a kitap imzalıyorum!”

No comments:

Post a Comment