Friday, September 13, 2013

Masonlar'dan Adnan Oktar'a bağlılık yemini

Masonlar'dan Adnan Oktar'a bağlılık yemini

Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile büyük yankı uyandıran Adnan Oktar canlı yayında Masonları ağırladı.

Masonlar'dan Adnan Oktar'a bağlılık yemini / Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile büyük yankı uyandıran Adnan Oktar canlı yayında Masonları ağırladı.
SON TV Son zamanlarda yaptığı açıklamalar ile büyük yankı ve tepki uyandıran Adnan Oktar canlı yayında Masonları ağırladı. Kendi program yaptığı A9 kanalında yayınlanan programda İtalyan Büyük Locası Büyük Üstadı Adnan Oktar'a 33.derece Mason Diploması takdim edildi." Öte yandan İtalyan Mason Üstadı Oktar'a "emrinizdeyim" dedi.



MASONLUK NEDİR?



Masonluk, kökleri her ne kadar 16. yüzyılın sonu ve 17. yüzyılın başlarına kadar dayanıyor olsa da, 24 Haziran 1717 tarihinde Londra'da bir araya gelen dört locanın girişimiyle Londra Büyük Locası'nın kurulması ile başlar. Masonlara göre masonluk akılcılık, bilimsellik ve insanlığın oluşumundan bu yana ortaya çıkarak, insanlığın gelişimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmuş bir kültür ve fikir üst yapı kurumudur. Ezoterik ve sadece üyelerine açık olan örgüttür. Dünyanın birçok ülkelerinde 5 milyon üyesi ile değişik biçimlerde mevcuttur. Sadece İngiltere, İskoçya ve İrlanda'da 480.000; Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 2 milyona yakın üyesi bulunmaktadır. Masonluğun değişik kolları, arasında Masonluğun yapısal bir kuralı olarak duyurulan üstün bir yaratıcıya inanmanın da bulunduğu bazı moral ve metafizik idealleri paylaşırlar.



İLK BÜYÜK MASON LOCASI'NIN KURULUŞU



24 Haziran 1717'de İngiltere'de 4 Loca bir araya gelerek, ilk Büyük Loca'yı, İngiltere Büyük Locası'nı kurdular. Kısa zaman içinde İngiltere'deki diğer Locaların da katılması ile genişlemiş ve 1723 yılında Büyük Loca, geleneksel ve kadim yasalarını derleme görevini Protestan bir Rahip olan James Anderson'a vererek ilk yazılı anayasasını oluşturdu ve Masonluğun, ara vermeden sürdürülecek olan, yazılı tarihi ve ilk yazılı yasaları böylece resmen başlamış oldu.



Doğu Katolik Klisesi Başpiskoposu Sn.Mancini ise Adnan Oktar'a "Siz tüm dünyayı kurtarmak isteyen bir insansınız." dedi.

No comments:

Post a Comment