Wednesday, April 10, 2013

İPLİKÇİ, Kirli İlişkiler Yumağı. Ergün Poyraz

İPLİKÇİ, Kirli İlişkiler Yumağı Açıklama: Bu kitabımda, başta Mehmet Eymür olmak üzere, siyaset, mafya ve istihbarat örgütlerinin kirli ilişkilerini okuyacaksınız. Dündar Kılıç, Alaattin Çakıcı, Abdullah Çatlı, Tarık Ümit, Dursun Karataş, Yeşil, Oflu İsmail, Abuzer Uğurlu gibi isimlerin; Mehmet Eymür, MİT, MOSSAD ve CIA ile bağlantılarını bulacaksınız. Keza; Mehmet Ali Ağca, Bekir Çelenk, Henry Aslanyan ve diğerlerinin de... Öyle ilginç ilişkilerle karşılaşacaksınız ki, "bu kadarı da olmaz" diyeceksiniz. Misal; Dev-Sol/DHKP-C lideri Dursun Karataş'ın MİT'e kaydını yapan Eymür'ün, aynı zamanda "Dev-Sol'la mücadele etsin" diye Alaattin Çakıcı'yı da MİT'e aldığını göreceksiniz. MİT'in dolandırılan paraları, iç edilen uyuşturucuları hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ergenekon sürecinde ifade veren ve Atatürkçüleri tutuklatmak isteyen, ancak Devrimci Karargâh davasında kendi tutuklanan Hanefi Avcı'nın çiftlik evinde bugünün Cumhurbaşkanı ve bakanlarına verdiği brifing ve daha bir çok ilginç dostluklarla karşılaşacaksınız. Bu dostlukların getirdiği olaylara da tanık olacak; Mehmet Eymür, Tayyip Erdoğan, Tuncay Güney ilişkisi yanında Abdi İpekçi, Papa ve Uğur Mumcu suikatlerinin iç yüzleri ile karşılaşacak ve aydın cinayetlerinin katilleriyle tanışacaksınız. Uğur Mumcu'nun yanısıra; Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Dr. Necip Hablemitoğlu ve diğer yurtseverlerin katillerinin, hainlerin işaret ettikleri zeminler yerine; kendi pisliğini örten kedi örneğinde olduğu gibi, örttükleri yerde aranmasının daha doğru olacağına ve kitabımın bunun başlangıcı kabul edileceğine inanıyorum...

Ergün Poyraz/Silivri Cezaevi-

 Sayfa 101: Çiller ve Eymür "Mehmet Eymür, Tolga Atik, Nuri Gündeş ve Korkut Eken..." (...)

 Sayfa 102: Mehmet Eymür MİT'ten iki defa kovularak bir başka rekora imza atıyordu. (...)

 Sayfa 121: O arabada Çatlı ve Bucak'ın şoförlüğünü İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ yapıyordu ve suikastın "içerdeki ayağı" Fehriye Erdal'ı Sabancı Center'a altı ay önce onun bağlantılı olduğu temizlik şirketinin yerleştirdiği ileri sürülüyordu. (...)

 Sayfa 221: Emin Aslan, Mehmet Ağar'ın sağ koluydu.  (...)

 Sayfa 225: Kim şu Hasan Yeşildağ? (...)

 Sayfa 243: Uyuşturucu kaçakçılığı ve kara paradan tutuklanan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk ile Bakan Suat Kılıç'ın, 18 Ekim 2007'de kurulan Çarşamba Enerji Elektrik Üretim AŞ'de ortak oldukları ortaya çıkıyordu. (...)

 Sayfa 276: Şaban Gülbakar kimdir? Şaban Gülbahar, Fetullah Gülen Örgütü'nün 12 kişilik Yüksek İstişare Kurulu'nda yer alan "4" numaralı isimdir. Ülker ailesinin dünürüdür. Avrasya Bir Vakfı'nın kurucusu ve yöneticisidir. (...)

 Sayfa 243: Çok gizli lobi belgesi de çalma Sayfa 109 ve 345 ve 347 ve daha birçok sayfada yer alan ve "çok gizli" olduğu iddia edilen Ekim 1999 tarihli, "Ergenekon: Analiz - Yeniden Yapılanma, Yönetim ve Geliştirme" ya da diğer adıyla "Lobi" ögüt belgesi, Alo İhbar adlı sitede 18 bin kişi tarafından indirilmişti. Bu çooook gizli örgüt belgesi (!) adı bazen Vakit, bazen Akit olan siyasal şeriatçı gazetenin İstihbarat Şefliği'ni de yapan ve Mehmet Eymür'ün en yakın isimlerinden Erdal Şimşek'in, iddianameden yaklaşık dört yıl önce Nisan 2004'te Kum Saati Yayınları'ndan çıkan, "Türkiye'de İstihbaratçılık ve MİT" adlı kitabının 435 - 439. sayfalarından imla hatalarına kadar birebir yürütmeydi. (...)

 Sayfa 314: Abdullah Gül, 9 Temmuz 2007'de gazetelerin Ankara Temsilcileri'ne; "Ümraniye soruşturmasına çok dikkat edin, bu iş çok büyüyecek" demiyor muydu? (...)

Sayfa 318: Avukatın adı; Kemalettin Gülen'dir. (...)

Sayfa 362: Tansu sessiz dinliyordu: "Amerika'ya Türkiye ile ilgili kimsede olmayan bilgileri veriyorsun. Kızım sen casusluk yapıyorsun..." "Aaa, öyle mi?" Dalan: "Bir daha yapma böyle şeyler..." (...)

Sayfa 363: Abromowitz ile kahvaltı yapan, Tayyip, Çiller gibileri Amerika'ya kayıtsız şartsız biat etmeleri karşılığı bu ülkeye Başbakan oluyor. Dalan gibi "Önce Türkiye" diyenler ise "Terörist!.." (...)

Sayfa 450: Eymür'ün hazırladığı MİT raporunda Mustafa Sarıgül adı MİT ve TBMM Susurluk Komisyonu Raporları'nda geçen Ahmet Vefa Küçük ile ortaklıkları nedeniyle geçiyordu. Sarıgül'ün, Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanlığı yapan Zeynel Abidin Erdem ile de çok sıkı fıkı dostlukları vardı. (...)

Sayfa 451: Kumarhaneciler Kralı Suudi Özkan'ın İstanbul Princess Otel'de büro verdiği sağ kolu kimdi? Elcevap: MİT Kontrterör Dairesi Sabık Başkanı Mehmet Eymür! (...)

Sayfa 453: Zeynel Abidin Erdem'in yanında çalışan Fikriye Bengü Caymaz kimin kızı? Yaşar Büyükanıt'ın! (...)

 Sayfa 454: Mustafa Sarıgül, MİT ve TBMM Susurluk Komisyonu raporlarında adı geçen Ahmet Vefa Küçük ile 7 Eylül 1995 tarihinde ortaklaşa Vefa Petrol ve Turizm İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Ananim Şirketi'ni kurmuşlardı. Sarıgül'ün ortağı ve Fenerbahçe camiasının yakından tanıdığı Küçük, yeraltı dünyası ile yakın ilişkiler içindeydi. (...)

 Sayfa 455: Mustafa Sarıgül ne zaman Tv'lerde boy gösterse, ardından bağlantılı olan isimlere polis operasyon yapıyordu. Sarıgül gene son günlerde, sokak itleri için rehabilitasyon merkezi açacağını Tv şovları ile duyuruyordu. (...)

 Sayfa 493: Bugün darbe karşıtları arasındaki başrolde yer alan bir görüntü veren Nazlı Ilıcak, dün 16 Ekim 1980'de: "12 Eylül bir darbe değildir, diyen Orgeneral Kenan Evren'e tamamıyla katılıyoruz" şeklinde yazılar yazarak, Evren'i kutsuyordu. 16 Ekim 1980 tarihinde ise "12 Eylül'ün gerekçesi haklıdır" diye yazıyordu. (...) 

Sayfa 494: Nazlı Ilıcak darbeleri sevdiği kadar sıkıyönetime de hayrandı. 17 Aralık 1978 tarihinde şu satırları kaleme alıyordu: "13 ilde sıkıyönetim yürürlüğe girdi. Huzura susamış milletimiz yürekten sesleniyor: Merhaba asker..." (...)

 Sayfa 519: Ve Fetullah Gülen, Papa'ya "Sizin hizmetkarınızız" derken neleri kastediyordu. Alçak adamın yükselmesi, maymunun ağaca tırmanmasına benzer; yukarı çıktıkça, kıçı daha çok gözükür... (...)

Sayfa 528: 18 Ekim 2005 tarihli star Gazetesi'nde Faruk Mangırcı, "Bu kadar demokrasi fazla" başlıklı yazısında, bir internet (SESAR) sitesinde yer alan ve Başbakan Erdoğan'a sorular başlığı ile yayınlanan yazılara dikkat çekiyordu. Bu haberler gazete sayfalarına yansımasına rağmen cevap verilemeyişi de, olayı ilginç kılan gelişmeler arasına katıyordu. Erdoğan ve Mason ilişkisinin açıklandığı ve Erdoğan'ın AKP Genel İdare Kurulu'nda söylediği iddia edilen yazı özetle şöyle idi: "Tüm dünyadaki Yahudi lobilerinin ve Mason'ların desteğini aldık. Artık Türkiye'de her istediğimizi yapabiliriz. Ordu da Mason'ların kontrolünde.Tüm Paşalar Mason ya da Mason'ların kontrolünde! İsrail ile stratejik işbirliği yapıldığı için paşaları İsrail bağlantılarımız ile bağladık. Masonlar, Mason Locaları'nın kapatılmasının hesabını; Kemalizm'i, Atatürkçülüğü, Atatürk'ü Türkiye'den silerek, intikamlarını Atatürk'ten alacaklar. İshak Alaton, bana bu konuda teminat verdi."

No comments:

Post a Comment