Saturday, June 22, 2013

Tayyip'e Nasihatler


1)-Hiç bir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını bil. Türkiye’nin genç nüfusuyla övürdün ya hep; Türkiye’nin gençleri senin dilini, üslûbunu, niyetlerini, politikalarını, AVM projelerini benimsemiyor.
2) Mağdur edebiyatını bırak, kendisini ve çevresini karun kadar zenginleştirmiş bir adamın “mağduriyetine” artık kimse inanmıyor. Buradan sana ekmek yok.
3)-”Sivil toplum”, “İleri demokrasi” söylemlerinden, “anarşistler, provakatörler, yabancı ajanları” noktasına geldin. Hızla Kenan Evrenleşmek’tesin ki buna Yıldıray Oğur bile daha fazla dayanamaz..
4)-”Marjinaller” tespitini gözden geçir. “Küçük şeyleri hor görmeyin, onlar bütünden haber verirler” hadisini bir kez daha düşün..
5)-Yıllardır seni çembere alıp aşırı ego pompalayanlar sayesinde sadece AKP’lilerin başbakanı haline geldin. Bu durumun “müzmin muhaliflerini” memnun ettiğini unutma. Cumhurbaşkanı olma hayallerin bu sayede her gün biraz daha suya düşüyor.Çatıştırmacı bir zihniyet ve üslupla “Ben 80 milyonun başbakanıyım” söylemi bir arada gitmiyor. Taksim duvarlarına yazılan “Seni sen bitirdin Tayyip” sloganını cep telefonuna açılış mesajı olarak yaz.
6)-”Teşkilat” ile “halk” arasındaki farkı biraz kavramaya çalış. On yıldır bunalmış bir halkın patlamasıyla, parti otobüsleri ile havaalanına taşınmış üyeler aynı şey değildir. Biraz matematik öğren, son günlerde çok yanlış hesap yapıyorsun. Sana oy verdiğini düşündüğün yüzde 50′nin senin için yekpare sokağa döküleceğini söyleyen danışmanlarını işten kov.
7)-Kendiliğinden sokağa dökülen halka “organize birlikler” derken, parti teşkilatının bodrum katındaki pankart ve flamaları alarak havaalanına düzülenlere “kendiliğinden” demekten vazgeç. Bu çelişki, yalan ve çifte standart sana çok zarar verdi, bundan sonra daha da çok verecek.
8)-”Yüzde 50-yüzde 50″ denkleminden hareketle toplumu birbiriyle çatıştırma planını bir daha gözden geçir. Bu taraftan sana geçecek artık bir kişi bile yok. Oysa, senin yüzde 50′inden karşıya geçmeye hazırlanan çok kişi var..”Kararsızlar” kitlesi artık ortada değil, senin seçmeninin içinde bunu unutma.
9)-Olay bildiğin gibi değil, ezberini boz. Karşında ne Genelkurmay tarafından Sincan’a yürütülmüş tanklar, ne de omurgası CHP ve ADD örgütleri olan Cumhuriyet mitingleri var. Karşında dip dalgasının ta kendisi var. Patlayan boruyu alçıyla kapatmaya çalışma, su daha gür gelir..
10)-Havaalanı önüne 5 milyon kişiyi yığsan da “Ree-Cep Tay-yip Erdoğan, Re-cep Tayyip-Erdoğan!” sloganıyla, artık mide kramplarına sebep olan “Ne aldanaaan, ne aldatan olmayacağııız”, “dik durduuuk, diklenmedik” cümleleriyle bir siyasi gelenek yaratılamaz ve devam ettirilemez. On günlük Gezi Parkı eylemlerine bir bak. Daha şimdiden binlerce sayfalık kitap, fotoğraf albümü, belgesel film ortaya çıktı. Dayatmacı tutumların 68 ruhuna rahmet okutacak bir gelenek yarattı. Muhaliflerin Allah’tan sonra sana şükrediyorlar..
11)-Ortalık karışır karışmaz seni sırtından vuranları sen unutmazsın ama biz yine de altını çizelim: Başkent sokaklarına, eylemciler polise atsın diye kamyonlarla taş serptiren, şimdi de Esenboğa’da seni “kitlesel” biçimde karşılama çağrıları yapan Melih Gökçek’e iki kez dikkat et. Provakatör arıyorsan Ankara’ya ve aynaya bak. Suriye’ye girmen için gaz veren Cengiz Çandar’lar, Aslı Aydıntaşbaş’lar, Ahmet İnsel’ler şimdi senin “diktatör” olduğundan bahsediyor. Rasim Ozan Kütahyalı ve karısıyla hayat geçmez-ki onların bile bir noktadan sonra yanında durmayacağını-unutma.
12)-”Bir baskın seçimle daha güçlü gelirim” şeklinde tehlikeli bir yola sakın sapma. Artık Millet uyandı. Bu seçim sistemiyle gerçek milli iradenin ortaya çıkamayacağını herkes biliyor. Gerçek milli iradeyi görmek ve adil bir seçim sistemi içinde boyunun ölçüsünü almak istiyorsan seçim barajını kaldır, Microsoft’a kurdurduğun bilgisayar sistemini devreden çıkar, devletin parasıyla buzdolabı dağıtmaktan vazgeç.
13)-Mevcut sistemle gideceğin bir seçim milli irade ile Meclis yapısı arasındaki çelişkiyi daha ağır bir tablo olarak önüne koymaktan başka bir işe yaramaz. Sokağı artık hiç tutamazsın. Sen de biliyorsun ki o çok güvendiğin ABD, AB, İsrail bile istikrarsızlık unsuru haline gelmiş bir müttefikin üstünü çizmekte tereddüt etmez.

14)-”Evde zor tutulan yüzde 50″nin analizini bir kez daha sakin kafayla yap. O zor tutulanlar arasında artık, on yıldır pastadan bir gıdım pay vermediğin yoksul kesimler, türban sözü verip de unuttuğun genç kızlar, işsiz kalmayı sürdüren İmam Hatip’liler, lüks jeeplerinize hermes eşarplı ve pırlanta taşlı karılarınıza kin biriktirmeye başlamış varoş gençleri, dahası ihalelerle zengin ettiğin yeni elit sınıfın converse ayakkabılı çocukları var. Onlar da genç, onlar da Taksim gibi ortamlarda olmak için can atıyorlar…

No comments:

Post a Comment